Tiny Art Gallery

Activiteiten

5-6 AUGUSTUS 2023

TERZO PARADISO

Tijdens dit weekend laten we je kennismaken met Terzo Paradiso en de Tiny Art Gallery. De locatie ligt op de Pol De Montwandeling en maakt deel uit van het Plan Steenuil in Ternat. De rode draad van het evenement is “Bomen”. Kom de locatie ontdekken. Niets doen mag ook.

Een tipje van de sluier : Lena Mertens mag de aftrap geven van de Tiny Art Gallery met artistiek brei- en haakwerk en prachtige hopkransen. Tony Mussche plaatst houtsculpturen. Daarnaast is er keramisch werk te zien van Fien Monsieur, Marthe Vanhoutte en Ria De Troch. Van Cecile Vanhoutte zijn gedichten te lezen.

Je vindt er een bomenhoroscoop en je kan je boomteken aan onze waslijn ophangen.

Op zaterdag en zondag geeft Martine Van Huffel voor enthousiaste en nieuwsgierige kinderen een workshop : “We maken een amulet ! Niet zomaar een amulet : een amulet met kruiden of met bloemen waarmee je wel heel bijzondere dingen kan doen. Je kan het gebruiken om draken te verjagen, om nachtmerries weg te houden, je kan het cadeau doen aan een héél bijzonder iemand, je kan het om je hals dragen als je iets heel erg moeilijk moet doen of net als je heel erg blij bent … kortom, je kan er werkelijk van alles mee doen ! Op locatie worden daarvoor de materialen gezocht. Dit vindt plaats om 14u30.

Martine Van Huffel is herboriste. Ze geeft haar kennis over kruiden al jaren door in cursussen en workshops. Nu schreef ze het een en ander neer in kruidenboeken voor de kleinkinderen. De boeken werden prachtig geïllustreerd en vormgegeven door Anne Ooms. -> Extra info.


Op zaterdag en zondag vindt de weidebabbel plaats om 14 u 30 met Bart Backaert.
Bart Backaert is de meester van het groen, met maar liefst 40 jaar ervaring bij de
groendienst van Aalst. Zijn diepe passie voor bomen en het welzijn van de natuur komt tot leven terwijl hij je meesleept in zijn meesterlijke verhalen vol humor en bravoure. Hij beschouwt de stad als een waardevol ecosysteem en een weelderige biotoop voor fauna en flora. Zijn unieke visie op doordachte inrichting en beheer van openbare ruimtes is een bron
van inspiratie. Durf te experimenteren en omarm diversiteit dat zijn de sleutelwoorden.

Ontdek hoe jij jouw eigen omgeving en tuin kunt omtoveren tot een boeiende biotoop. https://youtu.be/9B2JiWcNKD4

Vooraf inschrijven voor de workshop met Martine Van Huffel en de weidebabbel met Bart Backaert is wenselijk : info@tinyartgallery.be


En als extra: “ Vier lambiek” : Voor de gelegenheid wordt een aperitief van vlierbloesem met jonge lambiek van de brouwerij De Troch, als regionaal aperitief Pajottenland gemaakt. Je maakt ook kans om een mand te winnen ( de winnaar mag die afhalen op 21 september 2023 bij brouwerij De Troch).

We vragen alleen: verspreid een foto van je bezoek aan het evenement en vergeet niet de contactgegevens door te sturen. Een onschuldige hand zal de
winnaar bepalen.